On the quality of Svalbard reindeer pasture in the summer and autumn - Staaland, Hans (Rangifer, 1984)
Late summer and autumn reindeer pasture plants from Adventdalen, Svalbard were analyzed for contents of fatty acids, energy content, protein, fibre, ether extract as well as content of macro minerals. Food intake of grazing reindeer in Adventdalen was estimated from fecal production. Large intake of high quality food seems to account for the growth and fattening of Svalbard reindeer during summer. Om kvaliteten på reinbeite av reinbeite på Svalbard sommer og høst. Abstract in Norwegian / Sammendrag: Innholdet av fettsyrer, energi, protein, fiber, eterekstrakt og makromineraler ble analysert i reinbeiteplanter fra Adventdalen på Svalbard. Plantene ble samlet på ettersommeren. Forinntaket hos beitende rein i Adventdalen ble estimert ut fra fecesproduksjonen. Et stort inntak av for med høy kvalitet synes å kunne forklare vekst og fettlagring hos Svalbard-reinen om sommeren. Huippuvuorten poronlaidunten laadusta kesalla ja syksylla. Abstract in Finnish / Yhteenveto: Rasvahappojen, energian, fiiberin, eetteriuutteen ja makromineraalien sisaltoa analysoitiin poronlaidunkasveissa Huippuvuorten Adventtilaaksosta. Kasvit kerattiin loppukesalla. Adventtilaaksossa laiduntavien porojen rehun kulunki arvioitiin lannan maarasta. Korkealaatuisen rehun suuri kulutus nayttaa vovan selittaa Huippuvuorten porojen kasvun ja rasvakerrostuman kesalla.