Från epifani till sammanbrott: Novellstrukturer hos Lars Ahlin och Stig Dagerman - Ahlund, Claes (Nordlit, 1998)
Denna artikel kommer att följa en linje i Stig Dagermans spänningsfyllda relation till den åtta år äldre författarkollega, som han i mars 1944 första gången närmade sig genom att be att få låna tre öre som fattades till en spårvagnsbiljett (…).