Regnet som motiv i Rolf Jacobsens lyrikk - Grydeland, Ane Solvik (Nordlit, 1998)
(…) Naturen er ikke uten videre den positive pol i hans diktunivers, og det er ingen enkel naturnostalgi som gir seg til kjenne i hans dikt med regn som motiv.