Metamorfoser og ornamentikk i Théophile Gautiers Mademoiselle de Maupin: Presentasjon av et prosjekt - Barstad, Guri Ellen (Nordlit, 1998)
Théophile Gautier (1811–1872) er knyttet til to litteraturhistoriske strømninger, den opprørske romantikken og den mer beherskede «l’art-pour-l’art»-retningen (…).