Kapittel 6: Steds- og planfagleg konsolidering 2008–2024 - Aarsæther, Nils; Kvalvik, Karoline Jacobsen; Nilsen, Ragnar E. (Septentrio Reports, 2024)
2008 er eit år dei fleste forbind med den globale finanskrisa. Men 2008 er også året då ny plan- og bygningslov vert vedteke i Norge. Ut frå eit idealistisk resonnement kunne vi tenkje oss at den globale finanskrisa tydeleggjorde svikten i marknadsliberalismen som styringsgrunnlag, og at dette ville opne moglegheiter for planbasert styring. Ein kunne sjå føre seg ei gjenreising og fornying av plantenking basert på fellesskap og miljøomsyn. I forlenginga av dette kunne vi glede oss over at det politiske Norge var særleg godt rusta til å møte den nye tida sine utfordringar, utstyrt med ei fersk og oppdatert planlovgiving. Men gjekk det slik? Og vart det eit løft for planutdanninga i Tromsø i tida etter ny lovgiving i 2008?