Kapittel 5: 1990–2007 Tverrfagleg konsolidering, byutvikling kjem i fokus - Aarsæther, Nils; Nyseth, Torill; Jentoft, Svein (Septentrio Reports, 2024)
Ved inngangen til 1990-åra opplever universitet over heile landet ein enorm vekst i studenttalet. Ved Universitetet i Tromsø stig studenttalet frå 2400 i 1987 til 5400 i 1992 (Fulsås 1993:170). Bakgrunnen er ikkje så hyggeleg å tenke på – det er blitt stor arbeidsløyse på landsbasis, og det fører til at ein større andel av ungdomskulla søker seg til høgre utdanning.